Stort genomslag på SvD:s granskning av bisfenol A

SvD:s granskande reportrar vill se mer forskning på hur bisfenol A påverkar oss via mat från konserver. Miljöminister Lena Ek säger att man redan granskar ämnet. På morgonen var de med i Nyhetsmorgon i Tv4 efter att nyheten fått stort genomslag i medierna.

Under strecket
Publicerad
Josefins konservmeny:
DAG 3
Frukost: Sardiner i tomatsås. 
Frukostpålägg - räkröra (burk) på knäckebröd.
Lunch: Kycklingsoppa. Tonfisk, oliver, gröna bönor (i sallad med rödlök, potatis, kapris), majs. Fruktcocktail.
Middag: Tonfisk i thaisås, öl.

DAG 4
Frukost: Ananas- och mangojuice på burk. Sardiner i tomatsås på knäcke-
bröd.
Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. 
Lunch: Ravioli, majs på burk, lättöl.
Mellanmål: Ananasringar.
Middag: Vita bönor i tomatsås.

Josefins konservmeny: DAG 3 Frukost: Sardiner i tomatsås. Frukostpålägg - räkröra (burk) på knäckebröd. Lunch: Kycklingsoppa. Tonfisk, oliver, gröna bönor (i sallad med rödlök, potatis, kapris), majs. Fruktcocktail. Middag: Tonfisk i thaisås, öl. DAG 4 Frukost: Ananas- och mangojuice på burk. Sardiner i tomatsås på knäcke- bröd. Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. Lunch: Ravioli, majs på burk, lättöl. Mellanmål: Ananasringar. Middag: Vita bönor i tomatsås.

Hannes konservmeny:
DAG 3
Frukost: Tonfisk på burk, knäckebröd.
Lunch: Sallad Nicoise, kaffe i plastmugg, läsk, Konserverade ananasringar, fruktcocktail.
Middag: Thaigrönsaker, kokosmjölk, läsk.

DAG 4
Frukost: Tonfisk på burk, bönsallad i konservburk, keso, läsk.
Lunch: Thaigryta (rester), majs, läsk.
Mellanmål: Fruktcocktail.

Hannes konservmeny: DAG 3 Frukost: Tonfisk på burk, knäckebröd. Lunch: Sallad Nicoise, kaffe i plastmugg, läsk, Konserverade ananasringar, fruktcocktail. Middag: Thaigrönsaker, kokosmjölk, läsk. DAG 4 Frukost: Tonfisk på burk, bönsallad i konservburk, keso, läsk. Lunch: Thaigryta (rester), majs, läsk. Mellanmål: Fruktcocktail.

Marias konservmeny:
DAG 3
Frukost: Tonfisk, grapefruktjos, smörgås med ost.
Lunch: Kycklingsoppa, tonfisksallad, läsk. Fruktcocktail.
Middag: Thaicurry (kokosmjölk, wokgrönsaker på burk, lite kyckling) ,ris. Läsk.

DAG 4
Frukost: Tonfisk, te i plastmugg och en ostsmörgås.
Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. 
Lunch: Ravioli, lättöl.
Mellanmål: Ananasringar, läsk.
Middag: Thaicurry (rester) ,ris.

Marias konservmeny: DAG 3 Frukost: Tonfisk, grapefruktjos, smörgås med ost. Lunch: Kycklingsoppa, tonfisksallad, läsk. Fruktcocktail. Middag: Thaicurry (kokosmjölk, wokgrönsaker på burk, lite kyckling) ,ris. Läsk. DAG 4 Frukost: Tonfisk, te i plastmugg och en ostsmörgås. Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. Lunch: Ravioli, lättöl. Mellanmål: Ananasringar, läsk. Middag: Thaicurry (rester) ,ris.

Henriks konservmeny:
DAG 3 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Fruktcocktail.
Lunch: Tonfisksallad, läsk, ananas.
Middag: Ärtsoppa, folköl, kaffe i plastmugg. Fruktcocktail.

DAG 4
Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg.
Lunch: Ravioli, folköl.
Mellanmål: glass på kondenserad mjölk.

Henriks konservmeny: DAG 3 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Fruktcocktail. Lunch: Tonfisksallad, läsk, ananas. Middag: Ärtsoppa, folköl, kaffe i plastmugg. Fruktcocktail. DAG 4 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Lunch: Ravioli, folköl. Mellanmål: glass på kondenserad mjölk.

Annons

Vita bönor, tonfisk, burköl och ravioli var bara några av konserverna som fyra reportrar från SvD:s åt under två dygn. Allt för att se hur det hormonstörande ämnet bisfenol A ökade i kroppen. Provsvaren kom fort och talade sitt tydliga språk- ämnet hade stigit med tusen procent i kroppen under de två dygnen.

Under måndagsmorgonen var två av SvD:s reportrar med i Nyhetsmorgon i Tv4 och berättade om testet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons