X
Annons
X

Stort genomslag på SvD:s granskning av bisfenol A

SvD:s granskande reportrar vill se mer forskning på hur bisfenol A påverkar oss via mat från konserver. Miljöminister Lena Ek säger att man redan granskar ämnet. På morgonen var de med i Nyhetsmorgon i Tv4 efter att nyheten fått stort genomslag i medierna.

Vita bönor, tonfisk, burköl och ravioli var bara några av konserverna som fyra reportrar från SvD:s åt under två dygn. Allt för att se hur det hormonstörande ämnet bisfenol A ökade i kroppen. Provsvaren kom fort och talade sitt tydliga språk- ämnet hade stigit med tusen procent i kroppen under de två dygnen.

Under måndagsmorgonen var två av SvD:s reportrar med i Nyhetsmorgon i Tv4 och berättade om testet.

Josefins konservmeny: DAG 3 Frukost: Sardiner i tomatsås. Frukostpålägg - räkröra (burk) på knäckebröd. Lunch: Kycklingsoppa. Tonfisk, oliver, gröna bönor (i sallad med rödlök, potatis, kapris), majs. Fruktcocktail. Middag: Tonfisk i thaisås, öl. DAG 4 Frukost: Ananas- och mangojuice på burk. Sardiner i tomatsås på knäcke- bröd. Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. Lunch: Ravioli, majs på burk, lättöl. Mellanmål: Ananasringar. Middag: Vita bönor i tomatsås.

Bild 1 av 4

Hannes konservmeny: DAG 3 Frukost: Tonfisk på burk, knäckebröd. Lunch: Sallad Nicoise, kaffe i plastmugg, läsk, Konserverade ananasringar, fruktcocktail. Middag: Thaigrönsaker, kokosmjölk, läsk. DAG 4 Frukost: Tonfisk på burk, bönsallad i konservburk, keso, läsk. Lunch: Thaigryta (rester), majs, läsk. Mellanmål: Fruktcocktail.

Bild 2 av 4

Marias konservmeny: DAG 3 Frukost: Tonfisk, grapefruktjos, smörgås med ost. Lunch: Kycklingsoppa, tonfisksallad, läsk. Fruktcocktail. Middag: Thaicurry (kokosmjölk, wokgrönsaker på burk, lite kyckling) ,ris. Läsk. DAG 4 Frukost: Tonfisk, te i plastmugg och en ostsmörgås. Förmiddagsfika: Glass gjord på kondenserad mjölk. Lunch: Ravioli, lättöl. Mellanmål: Ananasringar, läsk. Middag: Thaicurry (rester) ,ris.

Bild 3 av 4

Henriks konservmeny: DAG 3 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Fruktcocktail. Lunch: Tonfisksallad, läsk, ananas. Middag: Ärtsoppa, folköl, kaffe i plastmugg. Fruktcocktail. DAG 4 Frukost: Vita bönor, bacon, läsk, kaffe värmt i plastmugg. Lunch: Ravioli, folköl. Mellanmål: glass på kondenserad mjölk.

Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X