Störst på mobila navigatorer Stillbild och video med dvd-kvalité Tv med inbyggd digitalbox

Under strecket
Publicerad
Annons

För en tid sedan testade SvD Näringsliv en bilnavigator från företaget TomTom. Undersökningsföretaget Canayls har nu kommit fram till att TomTom är störst i Europa när det gäller mobila navigationslösningar.
Gps växer hela tiden och det finns i dag mängder av lösningar, därav flera från svenska företag. Men de flesta är till för handdatorer, TomTom har en variant för handdatorer och en annan lösning där allt finns inbyggt i en apparat. Företaget har nu en marknadsandel på 26 procent i Västeuropa.
JVC kommer med en ny generation videokameror. Två modeller har visats upp och de spelar båda in 60 minuters video i dvd-kvalité eller 5 500 stillbilder på en hårddisk.
Stillbildskameran har en upplösning på 2,12 megapixel. Kamerorna är extremt lätta, väger bara 350 gram, och ryms lätt i en jackficka. Det ska vara enkelt att ladda hem bilder eller videofilmen från kameran till en hårddisk på en dator eller bränna en dvd-skiva.
Microdrivern, där bilder och filmer sparas, är på 4 GB, men det finns
också en kortplats, CompactFlash. Priset för kamerorna blir runt 12 000 kronor.
Efter förra helgens digital-tv-guide i SvD Näringsliv är det många som har efterlyst en tv med inbyggd digitalbox. Nu är den första tv:n med inbyggd digitalbox här, Barcom lanserar Humax, en 17 tums LCD-tv i widescreenformat.
Tv:n har också en mängd inbyggda spel. Du kan även använda den som pc-skärm. Tv:n godkändes förra veckan av Boxer och säljs nu av Expertbutiker för runt 10 000 kronor.
Panasonic har kommit med en inspelningsbar dvd-spelare med en hårddisk på 400 GB. Dessutom är det möjligt att spela in ett entimmesprogram på bara 56 sekunder. På hårddisken kan du lagra 709 timmar film i bra kvalité. Men du kan också välja att spela in dina filmer på en dvd-skiva. Modellen heter Diga DMR-E500H och kostar 19 000 kronor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons