Annons
Recension

Final Fantasy XIII Storslagen återkomst

Höga krav Förväntningarna är skyhöga när rollspelsmastodonten Final fantasy äntligen är tillbaka. Den 13:e delen levererar, både till gamla fans och nytillkomna till genren.

Publicerad

1997 fick den japanska rollspelsserien Final fantasy sitt riktiga genomslag i västvärlden. Spelet hette Final fantasy VII och hyllades både av kritiker och fans. Det imponerade med nyskapande 3D-animering, smäktande soundtrack och ett smart stridssystem, men framförallt med sin känslosamma och fängslande berättelse.

Dramatiska berättelser, trovärdiga karaktärer och fantasieggande världar är även vad som främst kännetecknar Final fantasy
**-**serien. Här i den 13:e delen kretsar handlingen kring den hårdnackade kvinnliga soldaten Lightning, som i den trygga bubbelvärlden Cocoon letar efter sin syster i öppet trots mot den despotiska teokratiska regimen. Desperation tvingar fem andra karaktärer att ansluta sig till Lightning, men istället för att finna räddningen stämplas de som statsfiender. Men när kulisserna faller och kunskapen om det verkliga Cocoon blottas är motstånd inte längre valfritt, utan nödvändigt.

Annons
Annons
Annons
Annons