Annons

Maria Rimpi:”Större gensvar än vi anade”

Från noll till 135 000 anställda och en omsättning på 250 miljarder kronor - på ett par decennier. Ingvar Kamprads fantastiska entreprenörsresa fick läsarna att trycka på rösta-knappen och utse Ikeas grundare till SvD Alla tiders entreprenör.

Under strecket
Publicerad

**För snart två månader **sedan bjöd vi in läsarna att vara med och utse den främsta entreprenören genom tiderna. Vi trodde nog att ämnet skulle engagera, men gensvaret blev långt större än vi hade kunnat ana. Vi har tagit emot mängder av mail, telefonsamtal, kommentarer i sociala medier och över 12 000 har till sist lagt sin röst på någon av kandidaterna på listan. Satsningen på SvD Alla tiders entreprenör hade förstås aldrig varit möjlig att genomföra utan det här engagemanget från er läsare.

Och en mer värdig vinnare än Ingvar Kamprad går knappast att hitta. Men trots att hans platta paket far kors och tvärs över hela världen ska jag väl ärligt erkänna att mina röster också har lagts på helt andra entreprenörer. Jag har botaniserat bland kandidaterna och varje dag hittat nya fascinerande berättelser. Biltemas grundare Sten-Åke Lindholm och kvinnan bakom Svenskt Tenn, Estrid Ericson är två av dem som väckt min nyfikenhet. På så sätt har kampanjen också fungerat som en spännande lektion i entreprenörshistoria.

Annons
Annons
Annons