Annons

Större andel nyanlända i Sverige får jobb

Allt fler får jobb efter att ha genomgått Arbetsförmedlingens etableringsprogram, enligt myndigheten. Arkivbild.
Allt fler får jobb efter att ha genomgått Arbetsförmedlingens etableringsprogram, enligt myndigheten. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Fler och fler nyanlända får jobb, visar ny statistik från Arbetsförmedlingen. I en majoritet av fallen handlar det dock om anställningar som på ett eller annat sätt subventioneras av staten.

Under strecket
TT
Publicerad

Hittills i år har 44 procent fått jobb eller börjat studera 90 dagar efter det att de lämnat Arbetsförmedlingens etableringsprogram. Samma period förra året var motsvarande siffra knappt 32 procent, framgår av ny statistik som myndigheten har tagit fram.

– Det handlar förstås delvis om att arbetsmarknaden har varit väldigt god det senaste året. Men samtidigt anser jag också att vi har blivit bättre på att hjälpa den här gruppen att komma i arbete och hitta utbildningar. Vi har blivit duktigare på att kartlägga, hitta lämpliga insatser och vi har även bättre förståelse för den här målgruppens behov, säger Malin Blomgren, chef för enheten integration och etablering på Arbetsförmedlingen.

Annons
Annons
Annons