Annons

Storm i Moskva har krävt 16 liv: ”Jag var livrädd”

Den värsta stormen på 100 år drabbade Moskva i måndags. Minst 16 människor har omkommit och över 200 skadats, enligt ryska myndigheter. SvD:s Maria Georgieva rapporterar från staden där över 240 byggnader och 2 000 bilar förstördes.

Under strecket
Publicerad

Bahtijor visar träd som rivits upp från rötterna. Han har arbetat med röjningsarbetet under tisdagen och berättar att över 56 träd har fallit i Donskoj-distriktet utanför ett gammalt kloster. Han tycker att myndigheterna har arbetat snabbt med att inleda röjningsarbetet.

Foto: Alexander Zemlianichenko Jr Bild 1 av 4

En av de över 2 000 bilar som skadats till följd av måndagens storm i Moskva.

Foto: Alexander Zemlianichenko Jr Bild 2 av 4

Röjningsarbetet har varit flitigt i Moskva. Man vill snabbt städa undan stormens konsekvenser. Uppemot 14 000 träd uppges ha vräkts omkull, över 200 bostadshus har skadats – och även taket till Kreml ska ha skadats. Över 35 000 arbetare och 4 500 forden uppges vara delaktiga i röjningsarbetet, enligt statliga medier.

Foto: Alexander Zemlianichenko Jr Bild 3 av 4

I Ryssland finns en särskild myndighet för nödsituationer, men man vi talar med är förvånad över att myndigheten inte varnade människor för stormen. ”Myndigheterna brukar skicka ut sms om det kommer bli minsta lilla storm, men det gjorde de inte den här gången”, säger Sergej Tisjin.

Foto: Alexander Zemlianichenko Jr Bild 4 av 4
Efter reklamen visas:
Plötslig vårstorm krävde dödsoffer

MOSKVA En bil har krossats av ett träd i Donskoj-distriktet en bit utanför centrala Moskva. Delar av trädet ligger kvar på bilen.

Annons
Annons
Annons