Annons

Jesper Sundén:Stormakterna ett mindre hot mot folket än Maduro

En man bär en säck över den 300 meter långa Simón Bolívar-bron som leder från Colombia in i Venezuela. Bristen på mat och andra förnödenheter är skriande i landet.
En man bär en säck över den 300 meter långa Simón Bolívar-bron som leder från Colombia in i Venezuela. Bristen på mat och andra förnödenheter är skriande i landet. Foto: Fernando Vergara/AP

Kan USA och Ryssland gå i krig om Venezuela? USA hotar med militär insats om Nicolás Maduro inte lämnar makten. Ryssland varnar för allvarliga konsekvenser om det sker.

Men inget av länderna är intresserade av en direkt konflikt. Risken är större för ett krig mellan Venezuelas militär och folket.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Dansläraren Luis Navas tar en svängom med Greitis Urbeta, strax innan det är dags för en dansklass för fattiga barn i ett församlinghus i Caracas.

Foto: Rodrigo Abd/AP

Carmen Cordoba med sitt sexåriga barnbarn i Petare, en förort till Caracas. I januari vände sig de fattiga i Petares kåkstad Barrio José Félix Rivas emot den styrande Nicolás Maduro, som installerade sig för ännu en presidentperiod trots ett illegitimt val. Sedan dess trakasserar säkerhetspolisen området.

Foto: Rodrigo Abd/AP

En konfrontation mellan USA och Ryssland i Venezuela verkar inte vara nära förestående, skriver Jesper Sundén. På bild: Donald Trump, Nicolás Maduro och Vladimir Putin.

Foto: Jacquelyn Martin/AP, Ariana Cubillos/AP, Sergei Ilnitsky/AP

 

Efter två dagars massdemonstrationer mot regimen vaknade venezuelanerna på torsdagsmorgonen till en direktsänd maktdemonstration i tv från regimens sida.

Annons
Annons
Annons