Annons
X
Annons
X

Storm: Domaren borde inte ha blåst

Nio sekunder in i förlängningen mot Växjö petade Malmöforwarden Frederik Storm in pucken i mål.

Domaren hade dock redan blåst av – och i stället vann Växjö kvartsfinalen.

– Pucken ligger fri, men domaren ser den inte, sade Storm efter 2–3-förlusten.

Av TT
Malmös Frederik Storm jublar efter att ha petat in pucken nio sekunder in på förlängningen mot Växjö, men målet godkändes inte. Domaren hade blåst av. Växjö vann till slut med 3–2.
Malmös Frederik Storm jublar efter att ha petat in pucken nio sekunder in på förlängningen mot Växjö, men målet godkändes inte. Domaren hade blåst av. Växjö vann till slut med 3–2. Foto: Björn Lindgren/TT

Nio sekunder in på förlängningen i den andra kvartsfinalen mellan Malmö och Växjö hade hemmalaget en puck inne bakom Joacim Eriksson i Växjömålet, men då hade domaren redan blåst av.

– Och av den anledningen kunde det inte bli mål. Men han borde inte ha blåst, sade Malmöforwarden Frederik Storm, som petade in pucken.

Domaren ansåg nämligen att Eriksson hade kontroll på pucken mellan klubba och skridsko.

Annons
X

– Domaren ser inte att pucken ligger lös – så han blåser innan, sade dansken.

– Det är surt. Det är ett misstag, men det är sådant som händer.

Drygt två minuter senare avgjorde i stället gästernas Emil Pettersson med sitt 3–2-mål i numerärt överläge och kvitterade till 1–1 i matcher.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vi är värda att vinna matchen. Jag tycker att vi spelade bra försvarsspel, sade Storm, vars Malmö tappade 0–2 till 2–3-förlust.

  Efter slutsignalen reagerade några i publiken i Malmö Arena – för dagen 9 243 åskådare – i frustration och kastade in bland annat flaskor på isen. Storm ville egentligen inte kommentera publikens reaktioner, men sade:

  – Det är klart att man inte ska kasta in grejer på isen, men det är efter matchen så... Men jag vet inte. Det är inte mitt område (att kommentera).

  Malmötränaren Peter Andersson tyckte att hans manskap gjorde en bra match, men han var missnöjd med domarduons bedömningsnivå. I ett offensivt anfall, precis innan Växjös 2–2-mål, anser Andersson att Växjöspelare borde ha blivit utvisade för två "solklara" trippingar.

  – Malmö måste få spela på samma villkor som Växjö i ett playoff. Bara för att vi inte har varit här (i slutspel) på x antal år så måste vi få ha samma regelbok. Det är jag jättebesviken på, sade Andersson.

  Det är första gången på 15 år som Malmö, som dock spelade i allsvenskan 2005–2015, spelar SM-kvartsfinal. Match tre i kvartsfinalserien spelas på tisdag i Växjö.

  Annons
  Annons
  X

  Malmös Frederik Storm jublar efter att ha petat in pucken nio sekunder in på förlängningen mot Växjö, men målet godkändes inte. Domaren hade blåst av. Växjö vann till slut med 3–2.

  Foto: Björn Lindgren/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X