Annons

Stordalen ger hotellkedjan till barnen

Trots ägarbytet forsätter Petter Stordalen ha en kontrollerande funktion över hotellkoncernen livet ut. Arkivbild.
Trots ägarbytet forsätter Petter Stordalen ha en kontrollerande funktion över hotellkoncernen livet ut. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Den norske hotellkungen Petter Stordalen skriver över sitt ägande av holdingbolaget Strawberry Holding AS till sina tre barn Emilie, Jacob och Henrik Stordalen. De kommer så småningom att få kontrollen över hundratals hotell och fastigheter i Skandinavien och Baltikum.

Under strecket
TT
Publicerad

Beslutet innebär att trion nu äger Nordic Choice Hotels och blir 25 miljarder kronor rikare, enligt nyhetssajten E24. Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkedjor och har över 190 hotell i Skandinavien och Baltikum. Cirka 90 av dem finns i Sverige.

Ägarskiftet meddelades av Petter Stordalen själv i samband med hotellkoncernens årliga personalträff där 3 000 av koncernens anställda samlats för föredrag, prisutdelningar och festligheter. I närvaro av advokater som såg till att allting gick rätt till rent juridiskt, skrev de tre barnen i 20-årsåldern på dokumenten som kommer att förändra deras liv.

Annons
Annons
Annons