Annons

Storbråk i debatten: ”Ren krigsförklaring”

Sara Skyttedal (KD) Alice Bah Kuhnke (MP) Tomas Tobé (M) Helene Fritzon (S) och Malin Björk (V) under Aftonbladets EU-debatt.
Sara Skyttedal (KD) Alice Bah Kuhnke (MP) Tomas Tobé (M) Helene Fritzon (S) och Malin Björk (V) under Aftonbladets EU-debatt. Foto: Anders Wiklund/TT

Aftonbladets debatt mellan partiernas toppkandidater färgades av de senaste dagarnas turbulens kring SD och KD.

– Vi har ett parti som tycker att det är okej att tafsa på kvinnor, och ett som har kandidater som är emot abort, sa Malin Björk (V).

Under strecket
Publicerad

Klimat och miljö, brotts- och terrorbekämpning och migration var de ämnen Aftonbladets EU-valsdebatt var tänkt att handla om. Men den kom inledningsvis att överskuggas av de senaste dagarnas avslöjanden om SD:s toppkandidat Peter Lundgren, som ska ha tagit en partikollega på brösten, och KD:s tidigare EU-parlamentariker Lars Adaktusson, som upprepade gånger röstat mot abort i EU-parlamentet.

Lundgren polisanmäldes av en privatperson under måndagen, och strax innan Aftonbladets debatt drog igång på onsdagskvällen kom också uppgifter om att han motanmäler sin tidigare partikollega Kristina Winberg för förtal. Debatten var också Peter Lundgrens första framträdande sedan helgens avslöjanden och tonläget var minst sagt högt.

Annons
Annons
Annons