Störst av alltKlumpig svensk premiär på Netflix – blir såpopera

Hanna Ardéhn gör en storartad insats i ”Störst av allt”.
Hanna Ardéhn gör en storartad insats i ”Störst av allt”. Foto: Johan Paulin/Netflix

Netflix första svenska serie är här. Men håller den måttet? SvD:s Elias Björkman ser en produktion fylld av plågsamt övertydlig dialog och klumpiga personporträtt. Hur länge kommer publiken egentligen stå ut med Netflix jämngråa mellansegment?

Under strecket
Publicerad
Felix Sandman och Hanna Ardéhn i ”Störst av allt”.

Felix Sandman och Hanna Ardéhn i ”Störst av allt”.

Foto: Nikola Predovic/Netflix
Annons

Vi lever i den bästa av tv-tider: tv-seriernas guldålder, peak tv. Men trots att det aldrig tidigare har producerats så mycket tv-innehåll som nu är det ändå ont om de verkliga topparna. Det mesta är hantverksmässigt oklanderligt men märkligt ofta tråkigt, konformt och inlemmat i Netflixfabrikens berättar- och stilmallar.

Peak tv-begreppet har också kommit att ifrågasättas på senare tid. Streamingtjänster som Netflix tycks tänja ut sitt material just för att fylla det ständigt glupande behovet av mer innehåll. Serier som i allt väsentligt ser bra ut, är välspelade och underhållande blir ändå inte den där omvälvande upplevelsen när historierna kavlas ut över alltför många avsnitt. Sådant som förr i tiden hade varit en miniserier är i dag en hel regelrätt säsong på tio avsnitt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons