Störande på stranden

Under strecket
Publicerad

3800 personer har deltagit i resesajten Tripadvisors undersökning om vett och etikett på stranden och vid poolen. 82 procent tycker att folk ofta eller alltid bryter mot någon etikettsregel vid bad - men åsikterna skiljer sig om vad som är acceptabelt.

Foto: COLOURBOX

84 procent tycker till exempel inte att man ska få markera en solstol genom att gå upp tidigt och låta handduken ligga där i timtal. 24 procent tycker att detta är det vanligaste etikettsbrottet.

Foto: COLOURBOX

16 procent tycker annars att folk som kissar i vattnet är det mest störande. Däremot tycker 52 procent att det är okej att kissa i havet om ingen annan finns i närheten.

Foto: COLOURBOX

Rökning upplevs också som mycket irriterande, liksom fimpar i sanden. 82 procent vill ha rökfritt vid poolen - 62 procent på stranden.

Foto: COLOURBOX

37 procent duschar sällan eller aldrig innan de hoppar i poolen. 31 procent tycker det är oacceptabelt beteende.

Foto: COLOURBOX

24 procent anser att det är ett etikettsbrott att ha på sig avslöjande bikini om man är kvinna - och hela 35 procent anser att det absolut inte är comme-il-faut med speedos för män.

Foto: COLOURBOX

På en strand med gott om plats upplever 38 procent det som störande om någon sitter närmare dem än sex meter. 22 procent tycker att två till tre meter är acceptabelt avstånd. Men på stränder med mycket folk anses knappt två meter vara gränsen.

Foto: AP

73 procent går så långt som att vilja ha speciella områden för barnfamiljer och folk som har med sig husdjur. Bara 56 procent tycker att husdjur överhuvudtaget ska tillåtas på stranden.

Foto: CHRIS CARLSON/AP

97 procent tycker inte att det är okej att barn tar andra barns strandleksaker utan att fråga först. Och 55 procent tittar snett på blöjbytande föräldrar på stranden.

Foto: COLOURBOX
Annons
Annons
Annons
Annons