Sandra Johansson:Storägare tvivlar på Facebook – vill peta Zuckerberg

Sandra Johansson

Facebook sprider budskapet om ansvarstagande mot falska nyheter inför kongressvalet i USA i november. Men samtidigt växer kritiken mot Mark Zuckerberg. Flera storägare ställer sig bakom ett förslag om att tvinga bort grundaren från posten som styrelseordförande.

Under strecket
Publicerad
Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg.

Foto: Jeff Roberson / AP
Annons

NEW YORK ”Vi förstår problematiken och vi tar vårt fulla ansvar”. Det är budskapet från Facebook överallt inför det amerikanska kongressvalet den 6 november: sociala mediejätten kör reklam online, i radiokanaler och har gjort en särskild sajt inför valet. På sajtens ”actionplan” berättar Facebook om sina ansträngningar för att få bort falska nyheter och aktörer som försöker vilseleda väljare. Bland annat har Facebook dubblerat sitt säkerhetsteam och byggt ett ”war room” där datatekniker, programmerare och redaktörer försöker radera falsk information på plattformen.

Hur det bidrar till att återställa förtroendet för Facebook är för tidigt att säga men det är tydligt att de nya strategierna inte lyckas stävja storägarnas kritik mot grundare, vd och styrelseordförande Mark Zuckerberg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons