Stora ytor på årets andra konstmässa

Dags igen Som ett vårtecken. Så vill Stockholmsmässan att vi ska uppfatta Sthlm Art Fair nu när konstmässan flyttat fram öppningsdatumet till i dag. Från mörkaste vinter till ljusaste april.

Under strecket
Publicerad
Annons

Och visst har projektledarteamet Pia Kristoffersson och Elisabeth Stahlenius från konsultbyrån Futurniture och Jennifer Gröhn från Stockholmsmässan lyckats sätta ihop ett både spännande och roligt program. Stockholmsmässans stora A-hall rymmer både ett specialgjort verk, en spektakulär spegellabyrint av danske konstkometen Jeppe Hein, flera snygga gallerimontrar och en stor och intressant utställning med 12 nordiska konstakademier och -högskolor.
Ändå är inte framtiden är enbart solig för konstmässan - originalet, som man skulle kunna kalla Sthlm Art Fair. Det kända och väl inarbetade varumärket, nu inne på sitt 25 år, övertogs av Stockholmsmässan i fjol efter att sedan starten haft sitt hem hos konkurrenten Sollentunamässan.

Många utställare var missnöjda efter debuten i Älvsjö och nu finns det plötsligt två konstmässor i lilla Stockholm. Utmanaren kallar sig ”konstmässan” rätt och slätt och pågick en helg i februari - i Sollentuna. Flera namnkunniga Stockholmsgallerier valde att ställa ut där, finns
inte med i Älvsjö i år, och säger sig vilja ställa ut i Sollentuna även nästa år.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons