Stora svängningar väntas på en mer normal marknad

Med morgonens delårsrapport bekräftar Ericssonledningen framför allt att allt börjar bli som vanligt igen. Det dramatiska omstruktureringsprogrammet var i praktiken klart redan i somras.

Under strecket
Publicerad
Annons

I dagens rapport konstaterar Ericssonledningen att världens stora telebolag, Ericssons kunder, nu också är tillbaka i mer normala gängor.
Telebolagen har gått igenom en mycket turbulent tid där de först investerade på tok för mycket i nya 3G-licenser, nätutbyggnad och köp av konkurrenter.
Sedan följde det stora bakslaget som resulterade i att investeringarna i mobilnät över en natt närmast upphörde.

Men eftersom det hela tiden strömmade till fler mobilkunder ledde det i sin tur till att telebolagens mobilnät blev överlastade.
För vanliga konsumenter på många håll i Europa blev effekten att mobilsamtal ofta inte kunde kopplas fram och allmänt var av dålig kvalitet.
När telebolagen nu fått ordning på sina finanser igen har de ägnat det senaste året åt att försöka investera ikapp det de tidigare försummat. Det har gynnat Ericsson, som är världens överlägset största tillverkare av mobilsystem, och konkurrerande tillverkare som Nokia och Siemens.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons