Stora skillnader inom samma län

Bomarknaden visar inga tecken på att svikta. Svensken fortsätter att låna till sitt boende. Men tempot i marknaden och priserna skiljer stort mellan olika orter. Även inom Stockholms län finns stora skillnader.

Under strecket
Publicerad
Annons

Låga räntor och god tillgång på pengar från frikostiga banker har bidragit till att priser på hus och lägenheter stigit stadigt i pris under en lång tidsperiod. Lägg sedan till politiska beslut som förändrade skatter och lågt byg-gande så har man ännu fler skäl till att bopriserna har fortsatt gå upp.

Men givetvis är prisskillnaderna i landet stora, både regionalt och lokalt. Nyligen presenterade mäklarföretaget Fastighetsbyrån jämförelsen Sverigevillan, som visar att för priset av en vil- la i Djursholm får man hela 21 stycken likadana villor i orten Älgarås i Västergötland. Men det är inte bara mellan storstad och mindre orter i landet som skillnaderna finns. Även inom Stockholms län skiljer marknaden sig åt, trots att de boende har tillgång till samma arbets- marknad och kan ha ungefär lika lång restid till Stockholms city.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons