”Stora möjligheter för V att bråka”

Stefan Löfven (S) bedömer att hans chanser för att få igenom en budget i riksdagen är goda, trots att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ännu inte är överens om en uppgörelse om vinster i välfärden.
– Om Vänsterpartiet går med på en för vag uppgörelse kan det bli djupt problematiskt gentemot väljarna och internt, menar statsvetaren Jonas Hinnfors.

Under strecket
Publicerad
Stefan Löfven är redo att bilda en S-MP-regering.

Stefan Löfven är redo att bilda en S-MP-regering.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

S-ledaren Stefan Löfven meddelade talmannen på fredagen att han är redo att bilda en S-MP-regering och har goda chanser att presentera en budget med tillräckligt stöd. På pressträffen på Rosenbad var det ingen som höjde på ögonbrynen över Löfvens positiva besked. Mer förvånande är att Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har mjuknat i kravet på förbud mot vinster i välfärden för att stötta en rödgrön budget – ”vi räknar med att så småningom bli överens på det här området”, sa han på en pressträff.

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och medlem i SvD:s valpanel, reder ut frågetecken kring dagens politiska läge.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons