Hela denna artikel är en annons

Stora möjligheter till bolagstillväxt med leasing

Finansbolaget Nordic Finance hjälper små och medelstora företag att växa genom leasingfinansiering.

Finansieringsformen har många fördelar, bland annat påverkar leasing inte kundens likviditet och företaget slipper göra avskrivningar.

Nordic Finance grundades 2007 med målet att inte bli som alla andra finansbolag.

– Målet är det samma än i dag. Vi tycker fortfarande många i branschen är generalister som inte ser till investeringar som faller utanför deras mall, men det är inte vi, säger Tony Kirmo, vd på Nordic Finance, och tillägger:

– Fram till sommaren 2019 har vi varit en mäklare och återförsäljare till banker, men nu hjälper vi våra kunder med investeringar via egna pengar också. Denna hybridlösning gör att vi har större möjlighet att hjälpa kunden om vi tror på deras case.

EXTERN LÄNK: Hitta rätt finansieringslösning för ditt företagnordicfinance.com

Tillväxt för både slutkund och leverantör

Fördelarna med att hyra eller leasa framför att köpa utrustning är många. Om ett företag köper ett objekt, hamnar investeringen på företagets balansräkning. Väljer företaget i stället att hyra eller leasa objektet, kan företaget räkna det som en fast månatlig driftkostnad. Företaget slipper också göra avskrivningar.

– Leasing lämpar sig bäst för kunder som tycker att objektet de behöver har ett andrahandsvärde. Du kan till exempel leasa en tjänstebil under tre år för att sedan köpa loss den om du vill. Att hyra utrustning gör oftast våra kunder som använder produkter som snabbt utvecklas. Det är onödigt att köpa datorer och it-utrustning, för om några år är de daterade och behöver bytas ut i vilket fall, säger Tony Kirmo.

Dessutom ger leasing och hyra företagare möjligheten att investera för tillväxt även vid perioder med brist av likviditet – vilket kan vara ett problem vid tillväxtfaser för mindre bolag.

EXTERN LÄNK: Få hjälp med finansiering av investeringar för tillväxtnordicfinance.com

Även för leverantören är leasing fördelaktigt. Vill man som leverantör exempelvis sälja en grävmaskin för en miljon, blir det genast ett stort beslut att ta för slutkunden – inte minst om kunden i fråga är ett mindre bolag.

– Kan vi däremot hjälpa leverantören att paketera den här miljonen som en månadskostnad, blir det ett lättare beslut att ta för slutkunden, säger Tony Kirmo.

Nordic Finance vill med sina leasinglösningar också bidra till en hållbar framtid.

– Vi är bland annat duktiga på att finansiera leasing av begagnad utrustning och på så sätt förlänga dess livscykel, säger Tony Kirmo.

Få branscher – bred kunskap

Företagen som Nordic Finance hjälper med finansiering är verksamma inom entreprenad, kontor och it, restaurang och detaljhandel samt transport och industri.

– Vi har valt att fokusera på ett fåtal branscher. Vi är en finansieringspartner för mindre bolag som inte alltid har en långsiktig affärsplan eller omfattande budget. Därför sätter vi värde i att dels ha djup kunskap om den specifika branschen, dels lär vi känna kundens behov och vad objekten kan betyda för deras verksamhet. Varför vill de göra investeringen? Vilken nytta skapar den för deras verksamhet? Där sticker vi ut – vi hjälper kunden hela vägen, säger Tony Kirmo.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Nordic Financenordicfinance.com
Annons
Annons
Annons