Annons

Stora förseningar i tågtrafiken

En nedriven kontaktledning mellan Stockholm central och Stockholms södra orsakar stora störningar i hela tågtrafiken. Störningarna drabbar även fjärrtågen och SJ:s tåg mot Stockholm vänder i Södertälje, och trafikanter på både pendel- och fjärrtåg försenades upp tilll två timmar.

Ett av de två spåren öppnades vid 13-tiden och en del av trafiken rullar igen, men med begränsad omfattning. Vid 16.30-tiden öppnades också det andra spåret.

Det blev totalstopp i tågtrafiken mellan Stockholm Södra och Stockholm Central under en stor del av fredagen. En nedriven kontaktledning orsakade störningarna.

Felet inträffade klockan 06.27 mellan Stockholms central och Stockholms södra. Det gjorde att tågen fick vända vid Stockholms central norrifrån och vid Stockholms södra söderifrån.

Ulf Andersson (th) väntar uppgivet på att hans tåg mot Åre på Stockholms central. En brand och en nedriven kontaktledning orsakade tågkaos under morgontimmarna i stora delar av södra Sverige.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 6

En nedriven kontaktledning mellan Stockholms central och Stockholms södra orsakar stora störningar i hela tågtrafiken.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 2 av 6

Det är totalstopp i tågrafiken är mellan Stockholm Södra och Stockholm Central.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 3 av 6

SJ lovar på sin hemsida 100 procents återbetalning till alla resenärer som tvingats avbryta sin resa på grund av det uppkomna felet.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 4 av 6

Trafikverket har personal på plats vid Stockholm Södra för att reparera felet. Även Brandkår och polis finns på plats.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 5 av 6

Samtliga pendeltåg var inställda vid niotiden på morgonen.

Foto: OLA HENRIKSSON Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons