Stora europeiska flygbolaget Flybe i konkurs

Brittiska flygbolaget Flybe lämnade under natten in en konkursansökan. 16 nya coronavirusfall i Stockholm. I Bryssel kallade Greta Thunberg EU:s nya klimatlag för ”en kapitulation”. Det här är torsdagens viktigaste nyheter.

Under strecket
Publicerad

Greta Thunberg besökte EU-parlamentet under onsdagskvällen. Här hälsar parlamentets ordförande David Sassoli på den svenska klimataktivisten.

Foto: Olivier Matthys/AP

Flygbolaget Flybe, som fram till 2019 hade ett samarbete med SAS, gick i natt i konkurs. Det brittiska bolaget är Europas största regionala flygbolag och det första som går i konkurs i coronavirusets spår. SvD har talat med flygbranschens Europachef som varnar för att coronaeffekten blir mycket värre än vad de tidigare trott och flaggar för fler konkurser.

16 nya coronavirusfall konstaterades under onsdagskvällen i Stockholms län. Det gör att antalet smittade i Sverige nu är totalt 52 stycken. Bara i Stockholm har över 500 personer hittills blivit testade för viruset. Och även om dödligheten verkar vara högre än tidigare uppskattat säger forskare SvD talat med att det inte betyder att smittan är farligare än man trott innan.

Annons
Annons
Annons