Annons
X
Annons
X

Stor spaning på nätet om FRA

I dag, onsdag, hålls seminariet ”Efter FRA-lagen” i Almedalen. Där kommer man att diskutera vad som kan tänkas hända efter den debatt som nu rasar för fullt. Deltar gör bland andra Mikael Odenberg, avhoppad försvarsminister, samt experter, bloggare och myndighetsrepresentanter.

Foto: GUNNAR LUNDMARK / SVD / SCANPIX

Brännpunkt skulle lätt kunna fylla sidan under två veckor enbart med intressanta inlägg som flutit in om FRA. Eller ska vi säga – mot FRA. Det enda försvaret av den nya lagen har FRA-chefen Ingvar Åkesson själv bidragit med (29/6).

Vi har därför valt att presentera ett dussintal av de mest välskrivna inläggen i FRA-debatten på nätet. Här är några exempel:

• Vad händer med integriteten? Det är en av de frågor som dagens möte i Almedalen avhandlar och det är också den fråga som Markus Bylund och Peter Seipel ställer. Det skydd som FRA-lagen ska ge kan bara bli trovärdigt om den samtidigt kan ge männsikor ett mått av egen kontroll av privatsfären, menar de.

Annons
X

• Regeringen Reinfeldt har med FRA-lagen lagt en snara runt sin egen hals, skriver professor Erik Åsard som funderar kring det politiska klimatet i dagens Sverige.

• FRA kan visst spana på folket! Det hävdar Christopher Kullenberg. Och den viktigaste frågan är vem som kommer att stänga av datorn den dagen vi får en regering som inte längre står på samma sida som detta folk.

• Riv upp FRA-lagen - annars kan vi inte stödja en rödgrön regering. Den salvan avfyrar Maria Ferm och Jacop Dalunde i Grön Ungdom. Och de får stöd av Lage Rahm, riksdagsledamot för miljöpartiet.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  • Stureplanscentern är inne på samma linje, även om de inte ställer en kabinettsfråga. Däremot kräver de en medlemskommission som reder ut det trovärdighetstrassel som partiet har hamnat i.

  • Per Hagwall, ordförande i Brommamoderaterna, vägrar sitta still i båten. Trots att skepparen själv har borrat hål i skrovet ...

  Annons
  Annons
  X
  Foto: GUNNAR LUNDMARK / SVD / SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X