Stor satsning på idrottsplatser

I Stockholms råder skriande brist på idrottsanläggningar och barn och ungdomar står i kö för att få träna. Ett problem är att bostäder byggs på en del av bollplanerna. Nu satsas det på en rad nya idrottshallar.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Stockholm är rejält underförsörjt när det gäller idrottshallar. Jämfört med andra svenska städer är det mycket stor skillnad på tillgången här i Stockholm, säger stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Py Börjesson, s.
Hon ser det som ett stort integrationsprojekt att bygga flera hallar eftersom idrotten engagerar alla oavsett varifrån man kommer. Stadens satsning på idrottsanläggningar lär också vara den största i stadens historia. Hittills har den nuvarande vänstermajoriteten avsatt 500 miljoner kronor till nya anläggningar och i kommande budget avsätts ytterligare 120 miljoner kronor. På nästa nämndmöte fattas beslut om en ny idrottshall i Hässelby villastad och en konstisbana för 7-mannabandy i Gubbängen.

Det planeras åtta till tio nya idrottshallar och det rör sig om fullstora hallar som ska räcka för handboll och innebandy. De byggs i anslutning till skolor så att de också kan användas som gymnastiksalar. Hallen vid Sköndalsskolan är redan färdig och i Hammarby sjöstad pågår bygget. Vidare planeras en hall vid Skanstull och på Stora Mossens IP ska det bli två nya hallar. De ska ersätta de provisoriska vid Brommaplan.
Flera av de nuvarande hallarna ska byggas ut så att de får fullstora hallar. Det gäller bland annat Ärvingehallen och Enskedehallen. Planer finns även på nya fullstora idrottshallar i Älvsjö, Bagarmossen och Rågsved, men inga beslut är fattade.
– Det här är väl värda pengar. Det är stor efterfrågan på planer för innebandy, som ökat väsentligt och handbollen har haft stort behov länge. Friidrotten ökar också otroligt nu och det är ledsamt att inte kunna ta hand om alla barn som vill idrotta, säger Py Börjsesson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons