Annons

Stor risk för smittat kött på skolmatsedeln

Hälften av kycklingen som serveras i skolornas matsalar importeras från länder där magbakterien campylobacter frodas, visar SvD:s granskning. Trots att sjukdomen ska anmälas kontrolleras inte om importkycklingen är smittad.

Publicerad
”Kycklingklubba med med ajvar, tzatsiki och bulgur”, står det på matsedeln på Södra Latins gymnasium på Södermalm i Stockholm.
”Kycklingklubba med med ajvar, tzatsiki och bulgur”, står det på matsedeln på Södra Latins gymnasium på Södermalm i Stockholm. Foto: ANGELICA ZANDER, SVENSKA DAGBLADE

”Kycklingklubba med ajvar, tzatsiki och bulgur”, står det på matsedeln på Södra Latins gymnasium på Södermalm i Stockholm. Kyckling är en populär rätt i skolan och även hemma vid matborden ökar kycklingkonsumtionen stadigt. Skillnaden är att privata konsumenter kan välja en svensk kyckling och därmed löpa mindre risk att smittas av campylobacter och minimal risk att drabbas av salmonella och multiresistenta bakterier.

”Kycklingklubba med med ajvar, tzatsiki och bulgur”, står det på matsedeln på Södra Latins gymnasium på Södermalm i Stockholm.

Foto: ANGELICA ZANDER, SVENSKA DAGBLADE Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons