Annons
X
Annons
X

Två gripna efter explosion i natt

En kraftig explosion följdes av en våldsam brand i en fastighet på Grimstagatan i Stockholmsförorten Vällingby i natt. Ett tiotal personer skadades. Två misstänkta gärningsmän har gripits.

Av TT
(uppdaterad)

– Vi fick in flera larm om en kraftig explosion strax före klockan två. Explosionen kom troligen från en tobaksbutik i botten av huset, och elden spred sig sedan upp i fastigheten, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

Två personer greps i närområdet misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt räddningstjänsten har minst 23 människor evakuerats från trappuppgången i fastigheten, och de befinner sig i den närliggande Grimstaskolan.

Annons
X

Tio personer har skadats och fem av dem fördes till sjukhus.

– Det är oklart vilka skador de har. En av dem ska ha brutit benet efter att ha hoppat, säger Nicklas Mattsson.

– Vi fick också larm om att det börjat brinna på vinden i en gavelfastighet i samma byggnad, men den fick vi snabbt bukt med, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningstjänst, till TT.

Enligt TT:s fotograf på plats är skadorna på fastigheten omfattande.

– Det ligger ett galler ett 50–tal meter från butiken som slitits loss av explosionen. Det är sot på fasaden och krossade fönster. Det ser ut att ha brunnit kraftigt i butiken.

Strax före klockan sex avslutade räddningstjänsten sitt arbete på platsen. Området har spärrats av i väntan på polisens tekniker. Avspärrningen påverkar busstrafiken i området.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X