Annons

”Stoppa vräkningar under coronakrisen”

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vår vädjan till hyresvärdarna nu i den ekonomiska nedgången är att ha överseende med försenade hyresinbetalningar. Sätt inte människor på gatan, skriver Marie Linder och Erik Elmgren, Hyresgästföreningen.

Under strecket
Publicerad

Nu är det dags att även landets hyresgäster får stöd för att klara av den rådande situationen med anledning av coronaspridningen. De statliga insatserna är viktiga men de tar tid att implementera. Det landets tre miljoner hyresgäster behöver är snabba insatser och här är Fastighetsägarna och de kommunala bostadsbolagen de parter som kan fatta beslut som skapar förändring omgående. I annat fall riskerar vi att pandemin övergår till att människor blir hemlösa.

Särskilt utsatta yrkesgrupper är personer med tillfälliga anställningar och personer kopplade till turism, hotell och restaurangbranschen. Oron för inkomstbortfall hos dessa grupper är stor. En del av dessa kan få del av en förändrad a-kassa, det är bra och väldigt viktigt. Men det gäller långt ifrån alla. Dessutom varnar Kronofogden för att fler barnfamiljer kan komma att vräkas som en följd av förlorad inkomst.

Annons
Annons
Annons