X
Annons
X

Stoppa SMS ett meningslöst prickskjutande

Att en SMS-påminnelse skulle vara ett brott mot den personliga integriteten är så överdrivet byråkratiskt nitisk, att vi häpnar. Vår största önskan är att ansvariga myndigheter kan strunta i det meningslösa prickskjutandet på vettiga, ofarliga informationsverktyg och istället utveckla e-sjukvården, skriver landstingspolitiker från Folkpartiet.

Alla som har fått ett SMS med påminnelse om en tandläkartid har nog uppskattat denna enkla service. Att döma av tandvårdsklinikernas telefonbelastning av alla som vill boka om sin tid, när påminnelserna har skickats ut dagen innan, har både vårdgivarna och patienterna sparat miljontals kronor på att slippa tomma tandläkarstolar och tandvårdsräkningar för uteblivna besök. SMS-påminnelserna används nu också i allt fler delar av vården.

Tanken att en SMS-påminnelse som patienten önskar skulle vara ett brott mot den personliga integriteten är så överdrivet byråkratiskt nitisk, att vi luttrade landstingspolitiker häpnar. Integritet måste ju handla om att själv få välja hur man vill ha sin information.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X