Annons

”Stoppa förnedringen av dementa”

Den borgerliga regeringen har under denna mandatperiod prioriterat gigantiska skattesänkningar istället för satsningar på mer personal. Rödgröna föreslår i elva punkter förbättringar för demenssjuka.

Under strecket
Publicerad

Häromkvällen var vi många som upprördes framför TV:n. Uppdrag granskning sände ett skrämmande reportage från ett demensboende där äldre lämnades vind för våg under långa ensamma nätter. Kameran följde förvirrade vandringar i tomma korridorer, ingen personal fanns på plats för att hjälpa de boende tillbaka till de rum som de själva inte hittade till, det enda som mötte dem var en låst dörr.

Tyvärr är detta inget undantag, det finns åtskilliga exempel på hur våra allra sköraste, de allra äldsta och svagaste, drabbas av bristande resurser i vård och omsorg. Det har funnits brister i demensvården under många år och även vi socialdemokrater har ett ansvar för det. Men den borgerliga regeringen har under denna mandatperiod prioriterat gigantiska skattesänkningar istället för satsningar på mer personal.

Annons
Annons
Annons