Annons

Stoppa eljättarnas rofferi

Kapitalöverföring från svenska företag och privatpersoner till elproducenterna är helt orimlig. Oberoende Elhandlare kräver nu att regeringen vidtar tre konkreta åtgärder som skulle ha stor positiv effekt på konkurrensen och elkundernas fakturor.

Under strecket
Publicerad

Vi har de senaste dagarna läst om eljättarnas oerhörda rekordvinster. Man pratar om vinster motsvarande en miljon kronor per anställd. Denna enorma kapitalöverföring från svenska företag och privatpersoner till elproducenterna är helt orimlig och speglar en elmarknad som definitivt inte står på kundernas sida. Det är dags för förändringar som stärker kundens ställning och det finns konkreta åtgärdsförslag på hur vi kan förbättra elmarknaden.

Vi vill därför uppmana regeringen, med Fredrik Reinfeldt i spetsen, att ta ansvar. Oberoende Elhandlare kräver att regeringen vidtar tre konkreta åtgärder som skulle ha stor positiv effekt på konkurrensen och elkundernas fakturor. Och det är bråttom. Många kunder har fått nog och branschens rykte försämras allt mer.

Annons
Annons
Annons