”Stoppa det ovärdiga jippot inom vården”

Gör apoteken till apotek igen, i stället för de plastiga hälsokost- och skönhetsinrättningar de har förvandlats till och förbjud den oheliga allians som har uppstått i och med samägandet mellan apoteken och nätläkarbolagen. Det skriver debattören.
Gör apoteken till apotek igen, i stället för de plastiga hälsokost- och skönhetsinrättningar de har förvandlats till och förbjud den oheliga allians som har uppstått i och med samägandet mellan apoteken och nätläkarbolagen. Det skriver debattören. Foto: TT

Det är dags att förkasta det bisarra marknadsföringsjippo som delar av sjukvården har förvandlats till. Vi ska ge bra vård till våra patienter, inte sälja en produkt, skriver Magnus Isacson, Svensk förening för allmänmedicin.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

På Sveriges vårdcentraler är väntetiderna flera veckor eller månader. Personalen piskas hårdare och hårdare tills de slutar eller sjukskrivs på grund av utmattning. Man får fler saker att registrera och åläggs fler och fler uppgifter. På våra sjukhus dör patienter obevakade på akuten, eller skickas hem för tidigt på grund av platsbrist.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons