Stökigt VLT säljer allt mer

VLT:s framtid är osäker på grund av ägarbråk och oklarheter kring framtida börsnotering. Medie- koncernen rapporterar samtidigt ökad försäljning och sämre resultat första kvartalet.

Under strecket
Publicerad
Annons

VLT är föremål för en strid där ägarbolaget Mediaintressenter, härförda av Göteborgs-Posten och dess koncernchef Tomas Brunegård, och en konstellation av delar av familjen Pers är kombattanterna. Frågorna där de två ägarlägren har svårt att mötas är bland annat styrelseposter och huruvida VLT ska fortsätta vara noterat på Stockholmsbörsen.

Av VLT:s kvartalsrapport för januari till och med mars framgår att koncernens omsättning ökar till 217 miljoner kronor (200). Tidningarna får draghjälp av annonsmarknaden och ökar intäkterna med knappt 14 procent.
Huvudtidningen VLT säljer mer än samma period förra året medan de mindre tidningar som VLT samlat under affärsområdet Ingress Media backar omsättningsmässigt. VLT:s elektroniska medier säljer mindre på grund av att verksamheten bantas och tryckerierna ökar intäkterna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons