Annons

Stökigt när Sessions förnekade rasistanklagelser

Det blev en omtumlande start på utfrågningen av USA:s blivande justitieminister Jeff Sessions i senaten med spontana demonstrationer. Sessions, nominerad av Trump, förnekade bland annat alla rasistanklagelser som han kallar ”lögner” och gjorde klart att han inte kommer delta i någon fråga som rör Hillary Clinton när han blir justitieminister.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Demonstranter protesterade mot Jeff Sessions.

Foto: Alex Brandon/TTBild 1 av 2

Jeff Sessions.

Foto: Alex Brandon/TTBild 2 av 2

Demonstranter protesterade mot Jeff Sessions.

Foto: Alex Brandon/TTBild 1 av 1
Demonstranter protesterade mot Jeff Sessions.
Demonstranter protesterade mot Jeff Sessions. Foto: Alex Brandon/TT

Den blivande justitieministern Jeff Sessions är en av Donald Trumps mest kontroversiella val. Och innan utfrågningen började i senaten på tisdagen hade demonstranter redan samlats i lokalen. Flera personer ställde sig upp och uttryckte sina protester precis innan utfrågningen skulle börja och fick föras ut av säkerhetspersonal, en av aktivisterna var klädd i Ku Klux Klan-dräkt.
– Du kan inte arrestera mig. Jag är en vit man, skrek mannen.
Flera demokrater är djupt kritiska till utnämningen av Sessions och varit oroliga över hans syn på bland annat abort och medborgerliga rättigheter. Under utfrågningen fick Jeff Sessions bland annat bemöta de rasistanklagelser som följt honom under flera år. De går tillbaka till 1986 när han ska ha uttalat sig nedlåtande om en svart åklagare under sin tid som delstatsåklagare i Alabama och uttryckt sympatier för Ku Klux Klan.

Annons
Annons
Annons