Annons
X
Annons
X

Stökig natt i hela landet

Det har varit en stökig natt med mycket fylla och misshandel runtom i hela landet.

(uppdaterad)

I Båstad fick en person halva örat avbitet och i Göteborg blev en man skuren med en flaska i ansiktet. Flera fall av hot mot eller våld mot tjänsteman har också rapporterats sedan berusade personer hamnat i bråk med ordningsvakter eller polis.

Främst är det de många fylleristerna som hållit polisen sysselsatt. På flera håll i landet har polisens fylleceller vara fullbelagda. Det har varit stökigare än en vanlig lördagkväll, men inte värre än en vad det brukar vara på juldagen, uppger flera distrikt.

– Juldagen har blivit en stor festhelg, säger Lennart Hornemark vid länskommunikationscentralen i Malmö.

Annons
X

Per Bäckström vid Gotlandspolisen jämför natten med en sommarnatt.

– Det är mycket mer att göra än en vanlig helg. Vi har haft fullbelagt i arresten.

Kylan har i viss mån dämpat juldagsfirandet något, men i kombination med de många berusade har den också skapat extra arbete för polisen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – När det är så kallt kan det bli farligt, säger Kent Lind, vakthavande befäl på polisen i Falun. Vi har plockat upp en hel del som lagt sig att sova i snödrivor.

  Även i Stockholm var natten stökig.

  Senast vid femtiden på söndagsmorgonen kallades polis till Hötorget där ett slagsmål pågick mellan flera personer. När polisen hann till platsen var dock slagskämparna borta.

  Strax dessförinnan skrev polisen en anmälan om våld mot tjänsteman efter att flera personer gett sig på ordningsvakter vid Slussen.

  Även på Rinkebytorget bevittnades ett stort slagsmål vid tretiden på natten. Tre personer fick föras med ambulans till sjukhus men ingen har gripits misstänkt för misshandeln.

  Vid ett lägenhetsbråk på Allévägen i Sollentuna knivskars en person i fingret. En person greps för misshandeln.

  På Universitetsvägen fick polisen ta hand om en ordningsvakt som blivit misshandlad med knytnävsslag i ansiktet och därefter skriva en anmälan om våld mot tjänsteman.

  Stockholm TT & Sveriges Nyheter

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X