Annons

Stödet för Sabuni växer: "Kan attrahera nya väljare"

Liberalerna, som är ett parti som står för öppenhet och mångfald, skulle kunna gynnas av att ha en partiledare som är kvinna och har utländsk bakgrund, menar statsvetaren Li Bennich-Björkman vid Uppsala Universitet.
Liberalerna, som är ett parti som står för öppenhet och mångfald, skulle kunna gynnas av att ha en partiledare som är kvinna och har utländsk bakgrund, menar statsvetaren Li Bennich-Björkman vid Uppsala Universitet. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Nyamko Sabuni har en tydlig linje i frågor som är viktiga för Sverige. Det säger statsvetaren Li Bennich-Björkman efter att ytterligare en tung L-politiker, Allan Widman, uttryckt sitt stöd för Sabuni som ny partiledare för L.

– Hon kan attrahera nya väljare, säger Li Bennich-Björkman.

Under strecket
Publicerad

I slutet av juni väljer Liberalerna ny partiledare, och spekulationerna om vem som ska ta över efter Jan Björklund har varit igång en tid.

Två av favoriterna till posten är Erik Ullenhag, tidigare integrationsminister och partisekreterare, och Nyamko Sabuni, tidigare jämställdhetsminister och integrationsminister. Ingen av dem har ännu själva sagt att de står till förfogande som partiledare, men båda har fått stöd av olika personer internt inom L.

Annons
Annons
Annons