Stöd för Wallströms trots nej

Margot Wallström lyckas inte stoppa spekulationerna om att hon blir socialdemokraternas nästa partiledare. Många anhängare tror att hennes inställning hinner förändras innan statsminister Göran Persson avgår.

Under strecket
Publicerad
Annons

EU-kommissionären Margot Wallström meddelade i dag att hon inte är kandidat till partiledarskapet i socialdemokraterna när Göran Persson avgår.
”Jag vill inte vara med i spekulationerna. Jag vill fullfölja det viktiga uppdrag som regeringen har nominerat mig till. Det är angeläget för Europa, men i lika hög grad för Sverige, och för det socialdemokratiska partiet”, skriver hon i en debattartikel i Aftonbladet.

I mars publicerade tidningen Metro en opinionsundersökning som visade att 37 procent av de tillfrågade svenskarna helst ser Margot Wallström som ny partiledare för socialdemokraterna.
Hon har också framstått som solklar favorit i de egna leden. När SvD för ett år sedan pejlade stämningarna bland de socialdemokratiska distriktsordförandena ville hälften av de svarande se henne som Perssons efterträdare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons