Annons
X
Annons
X

Stöd för Obamas finansstups-strategi

President Barack Obama får tumme upp från sina landsmän för hur han hanterar de tuffa ekonomiska förhandlingar som pågår i Washington för att förhindra den ”finansiella avgrund” som annars inträder vid årsskiftet.

Av TT
USA:s president Barack Obama får stöd - från folket.
USA:s president Barack Obama får stöd - från folket. Foto: AP

Detta enligt en opinionsmätning som ABC News och Washington Post låtit göra, i vilken 49 procent tycker att Obama gör ett bra jobb i förhandlingarna, jämfört med 25 procent för hans republikanske motpart, representanthusets talman John Boehner.

Om inte Demokraterna och Republikanerna kommer överens löper omfattande skattelättnader ut vid årsskiftet - samtidigt som stora nedskärningar inom bland annat försvaret och den sociala välfärden träder i kraft. Demokraterna, med Obama i spetsen, vill se skattehöjningar för USA:s rikaste vilket Republikanerna sagt nej till.

Totalt anser 53 procent av befolkningen att Obama gör ett bra jobb som president medan 43 procent är av motsatt åsikt, enligt en sammanställning av nio mätningar som Real Clear Politics gjort. Men bara 20,7 procent anser att kongressen gör ett bra jobb. 39 procent anser att landet utvecklas i rätt riktning medan 54 procent är av motsatt åsikt.

Annons
X

Stockholm TT

Annons
Annons
X

USA:s president Barack Obama får stöd - från folket.

Foto: AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X