Annons

Stockholms unika karaktär på spel

Trots massiva folkliga protester verkar inte förespråkarna bland stadshuspolitikerna för höghus och skyskrapor i Stockholms innerstad att ha tagit intryck. Motståndarna omnämns fortfarande i förklenande ordalag som bakåtsträvande och som ett hot mot utvecklingen, skriver företrädare för Nätverket Stockholmskyline.

Under strecket
Publicerad

Det ingav förhoppningar när det nya stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius i en intervju ifrågasatte varför så många nybyggen trots bedyranden om motsatsen inte blev de tillskott till stadsbilden som utlovats. Men någon konstruktiv slutsats av detta verkar inte ha dragits. Planeringen rullar på i gamla hjulspår.

Nu är det skyskrapa i Hjorthagen på gasklockans plats som är mest aktuell. Tors torn finns kvar som projekt trots att legitimiteten hos detaljplanen med skyskraporna är tveksam. Vad som händer med tidigare föreslagna nya jättehus och höghus intill Centralstationen i Västra City som ytterligare skulle störa upplevelsen av Stockholms stadshus vet vi inte. Samma gäller Slussen.

Annons
Annons
Annons