Stockholms nya falafelkung orsakar kö ända ut på gatan

Nilofar Mansoon, Falafelbaren och Aadel Kersh.
Nilofar Mansoon, Falafelbaren och Aadel Kersh. Foto: Anna Norström, Falafelbaren och Bitza

De klassiska snabbmatsrätterna finns överallt. Men vilka ställen är bäst i Stockholm? Anna Norström har smakat sig fram till fem-i-topp, via kebab som i Istanbul, falafel med fjärran smaker och pizza gräddad med omtanke.

Under strecket
Publicerad
Annons

Stockholm har till skillnad från Malmö aldrig haft någon falafelkultur att tala om. Men tack vare Nidal Kersh så har kikärtsbollarna nu återfått sin rättmätiga status. Han började med att sälja falafelwraps på festivaler från en blå lådcykel och öppnade sedan på Hornsgatan.

Falafelbaren är så populär att det köas ut på gatan, men det brukar sällan ta mer än en kvart att komma fram till kassan. Falafeln är alltid nyfrasig då den tillagas á la minute. Man kan välja mellan att få den i rulle, pitabröd eller sallad.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons