Stockholms krogvärld fortsätter växa

Kändiskocken Marcus Samuelsson står bakom ny hotellrestaurang och Hjerta på Skeppsholmen har bytt koncept. Här är de senaste krognyheterna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Nu tar värmen fart igen och det är dags för stans alla uteserveringar att fyllas. På Södra Blaiseholmshamnen blir det trångt. Grand Café nedanför Grand hôtel serverar mackor, sallader och desserter. Och på Grands terrassen, kommer man server både mat och dryck. En liten uteservering kommer även Mathias Dahlgrens Matbaren att ha. Här kan man komma förbi och ta sig ett glas och lite snacks. Även Hotel Lydmar öppnade sin uteservering i veckan. Längs Blaiseholmskajen är det kvällssol en bit in på kvällen.

Foto: ÅKE E:SON LINDMAN

1 / 5

Nu tar värmen fart igen och det är dags för stans alla uteserveringar att fyllas. På Södra Blaiseholmshamnen blir det trångt. Grand Café nedanför Grand hôtel serverar mackor, sallader och desserter. Och på Grands terrassen, kommer man server både mat och dryck. En liten uteservering kommer även Mathias Dahlgrens Matbaren att ha. Här kan man komma förbi och ta sig ett glas och lite snacks. Även Hotel Lydmar öppnade sin uteservering i veckan.  Längs Blaiseholmskajen är det kvällssol en bit in på kvällen.
Nu tar värmen fart igen och det är dags för stans alla uteserveringar att fyllas. På Södra Blaiseholmshamnen blir det trångt. Grand Café nedanför Grand hôtel serverar mackor, sallader och desserter. Och på Grands terrassen, kommer man server både mat och dryck. En liten uteservering kommer även Mathias Dahlgrens Matbaren att ha. Här kan man komma förbi och ta sig ett glas och lite snacks. Även Hotel Lydmar öppnade sin uteservering i veckan. Längs Blaiseholmskajen är det kvällssol en bit in på kvällen. Foto: ÅKE E:SON LINDMAN
Annons
Annons

Restaurang Hjerta på Skeppsholmen nystartar med Malin Söderström vid rodret och ett helt nytt koncept. Nu ska röken bokstavligen stå i centrum med en vedeldad rök mitt i uteserveringen. De rökta smakerna kommer att dominera menyn. Stor uteservering med kulörta lyktor. Öppnar 27 maj.

2 / 5

Restaurang Hjerta på Skeppsholmen nystartar med Malin Söderström vid rodret och ett helt nytt koncept. Nu ska röken bokstavligen stå i centrum med en vedeldad rök mitt i uteserveringen. De rökta smakerna kommer att dominera menyn. Stor uteservering med kulörta lyktor. Öppnar 27 maj.
Restaurang Hjerta på Skeppsholmen nystartar med Malin Söderström vid rodret och ett helt nytt koncept. Nu ska röken bokstavligen stå i centrum med en vedeldad rök mitt i uteserveringen. De rökta smakerna kommer att dominera menyn. Stor uteservering med kulörta lyktor. Öppnar 27 maj.
Annons
Annons

Gamla Hotel Amaranten på Kungsholmen har blivit Clarion och nu har restaurangen fått nytt liv. Precis som på de övriga Clarion-hotellen så är det Marcus Samuelsson som står för krogkonceptet. Kitchen & Table Kungsholmen heter restaurangen och inspirationen kommer till stor del från New York men i köket används lokalproducerade råvaror.

Foto: KRISTIAN SJÖSTEDT

3 / 5

Gamla Hotel Amaranten på Kungsholmen har blivit Clarion och nu har restaurangen fått nytt liv. Precis som på de övriga Clarion-hotellen så är det Marcus Samuelsson som står för krogkonceptet. Kitchen & Table Kungsholmen heter restaurangen och inspirationen kommer till stor del från New York men i köket används lokalproducerade råvaror.
Gamla Hotel Amaranten på Kungsholmen har blivit Clarion och nu har restaurangen fått nytt liv. Precis som på de övriga Clarion-hotellen så är det Marcus Samuelsson som står för krogkonceptet. Kitchen & Table Kungsholmen heter restaurangen och inspirationen kommer till stor del från New York men i köket används lokalproducerade råvaror. Foto: KRISTIAN SJÖSTEDT
Annons
Annons

Restaurang Proviant på Sturegatan har startat mikrobryggeri och ölkafé. Arbetargatan 33 på Kungsholmen är platsen för nya Café Proviant och man har öppet till lunch och middag. På menyn finns allt från kroketter till luffarbiff.

4 / 5

Restaurang Proviant på Sturegatan har startat mikrobryggeri och ölkafé. Arbetargatan 33 på Kungsholmen är platsen för nya Café Proviant och man har öppet till lunch och middag. På menyn finns allt från kroketter till luffarbiff.
Restaurang Proviant på Sturegatan har startat mikrobryggeri och ölkafé. Arbetargatan 33 på Kungsholmen är platsen för nya Café Proviant och man har öppet till lunch och middag. På menyn finns allt från kroketter till luffarbiff.
Annons
Annons

Nya Restaurang Piast på Tomtebogatan 22 beskrivs som en polsk bistro och vodkabar. På menyn finns bland annat fåglar tillagade i restaurangens rotisserie. Bakom står Carolina Brzozowska Catenacci som tidigare drivit Cafè Piastowska på Tegnérgatan.

5 / 5

Nya Restaurang Piast på Tomtebogatan 22 beskrivs som en polsk bistro och vodkabar. På menyn finns bland annat fåglar tillagade i restaurangens rotisserie. Bakom står Carolina Brzozowska Catenacci som tidigare drivit Cafè Piastowska på Tegnérgatan.
Nya Restaurang Piast på Tomtebogatan 22 beskrivs som en polsk bistro och vodkabar. På menyn finns bland annat fåglar tillagade i restaurangens rotisserie. Bakom står Carolina Brzozowska Catenacci som tidigare drivit Cafè Piastowska på Tegnérgatan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons