Annons

Stockholms bostadspolitik är misslyckad

Bostadssituationen i Stockholm vittnar om ett stort svek och misslyckande från alliansen. Det är möjligt att få fram billigare bostäder för studenter och goda exempel finns. Det skriver Björn Lindgren, språkrör för Grön Ungdom.

Under strecket
Publicerad

I dag släpper SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation, en rapport om bostadssituationen för studenter i Stockholm. Trots löften från alliansen i Stockholm om 4400 studentbostäder till 2015 har bara 86 bostäder byggts. Det är ett stort svek mot alla unga och studenter, och mot de som valde att rösta på alliansen på grund av detta vallöfte. I ett läge där 68 800 personer i åldern 20-27 säger sig vilja ha en bostad i Stockholm är 86 nya studentbostäder inget annat än ett enormt misslyckande.

Även Miljöpartiet har gjort för lite i bostadsfrågan, men nu har det tagits flera viktiga steg framåt med ett antal konkreta förslag för ökat byggande. Målet är att det i hela landet till år 2018 ska byggas 30 000 nya energisnåla lägenheter för studenter och unga under 30 år, på 30 kvadratmeter för 3 000 kr per månad.

Annons
Annons
Annons