Stockholmarna sämst i landet på att äta frukost

Stockholmare är sämste i landet på att äta frukost. Det visar en ny undersökning som Cint gjort. En av fem äter inte frukost i huvudstaden.

Under strecket
Publicerad
COLOURBOX
Foto: COLOURBOX
Annons
COLOURBOX
Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX

Frukost är ett av dagens viktigaste mål då kroppen dels har varit utan mat i flera timmar under natten och då frukosten dels hjälper till att hålla blodsockret jämnt under hela dagen. Ett vanligt misstag som människor som vill gå ner i vikt gör är att de hoppar över frukosten, vilket leder till hunger senare på dagen.

Trots det hoppade en av sex i undersökningen över dagens första mål.

Den vanligaste anledningen till att svenskar hoppar över frukosten är trötthet. 42 procent av de som inte äter frukost svarade att det berodde på att de gick upp för sent. Andra orsaker till den skippade frukosten var att de inte gillar frukost eller att de fokuserar på att få barnen klara för dagis eller skolan. Fem procent uppgav att de bara äter en frukt på morgonen. En procent uppgav också att de hellre sysslar med sociala medier som Facebook och Twitter än att äta frukost.

1 177 personer i åldrarna 15 till 80 år deltog i undersökningen, som dessutom visar att fler kvinnor än män äter frukost. 51 procent av männen uppgav att de sällan eller aldrig äter frukost. Motsvarande siffra bland kvinnorna var 44 procent. Var fjärde person äter mer frukost på helgen likaså äter var fjärde lyxigare frukost på helgen än till vardags.

Sämst på att äta frukost i Sverige är Stockholmarna där bara 80 procent äter mat på morgonen. I mellesta Norrland äter däremot 88 procent frukost, det är mest i Sverige.

Undersökningen gjordes på uppdrag av Florida grapefrukt.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons