Annons

”Stockholmarna är lite lata”

IK Frej har bäst publiksnitt bland Stockholmslagen i samma division - men långt ifrån i landet. - Stockholmarna är lite lata, säger Kurt Hofverberg i klubbens styrelse. Lokal koll. Den lokala sporten är tillbaka i SvD efter några veckors sommarlov. Nu vässar vi formen och kommer under de närmaste månaderna att bjuda på minst en sida lokal Stockholmssport varje tisdag. Bredden minst lika viktig som eliten. Så även i SvD. Niclas lidström, sportchef

Under strecket
Publicerad

Bildades: 1968. Tröjfärg: Gul och svart. Tränare: Krister Jonsson, Peter Bergqvist. Placering: Ligger sexa i division 3 norra Svealand. Hemmaarena: Vikingavallen/Täby IP. Aktuellt: Toppar publikligan bland Stockholmslagen i division 3. Sämst publiksnitt av stockholmslagen: IFK Lidingö FK, 52 personer per match. i IK Frej När IK Frej mötte Visby AIK hemma på Vikingavallen/Täby IP i lördags var 178 personer på plats för att ta del av säsongens sjätte seger. Täby Kyrkbyinvånarnas intresse för fotbollslaget har ökat allt sedan IK Frej tog steget upp i division 3 norra Svealand förra säsongen. Trots att det ännu inte blivit några större framgångar har laget det högsta publiksnittet bland Stockholmslagen i trean, med ett snitt på 216 personer per match.

Men jämfört med hur det ser ut i resten av landet ligger man i lä. Varbergs Bois toppar listan med 505 besökare per match i den sydvästra Götalandsserien. - Det blir nog så eftersom konkurrensen är större här i Stockholm. Folk har inte möjlighet att springa på fotboll varje kväll. Många hejar även på ett allsvenskt lag och tvingas därför att välja. På mindre orter har de kanske bara ett lag som alla sluter upp till, säger Kurt Hofverberg. Han har också en annan förklaring till varför publiken sviker de lägre divisionerna. - Stockholmarna är lite lata också. Många tänker nog att ”det är en match nästa vecka också”. Det hänger ju samman med det stora utbudet. Det finns så mycket att välja mellan och man planerar inte in saker i förväg.

Annons
Annons
Annons