X
Annons
X

Stockholm tekniknav nummer två i världen

Stockholm är det näst mest produktiva tekniknavet per capita, strax efter Silicon Valley som har 6,3 miljardföretag per miljon invånare, skriver Niklas Zennström.

Min uppfattning har alltid varit att framgångsrika it-entreprenörer kan komma varifrån som helst. Kvaliteterna för att bli en entreprenör, såsom visioner, mod, tekniskt kunnande, förmågan att bygga ett bra team och vilja vinna till varje pris, är liksom för idrottsmän och artister inte begränsade till något enskilt land. Vilket också bekräftas av en ny unik studie som Atomico tagit fram.

**Tidigare sågs **försök att bygga upp en global teknologiverksamhet utanför Silicon Valley som en alltför riskabel insats. Men på senare år har vi kunnat glädjas år en ny uppsättning av tekniknav i världen – London, New York, Peking och naturligtvis Stockholm, för att nämna några – alla inspirerade av föregångsexemplet Silicon Valley. Samtidigt finns det dock fortfarande i dag en uppfattning att den stora majoriteten av framgångsrika teknik- och it-företag kommer från Silicon Valley, men att vi i framtiden kommer se fler företag i världsklass på andra platser i världen – i takt med att dessa nya tekniknav växer och mognar.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X