Stockholm ska ta över som filmstad

I framtiden ska fler filmer spelas in i Stockholm. Ett nytt regionalt filmcentrum ska både locka hit filmprojekten och underlätta för unga förmågor. I morgon presenteras ett förslag till hur verksamheten ska utformas.

Under strecket
Publicerad
Annons

Planerna på ett regionalt filmcentrum i Stockholm och Mälardalen har funnits länge men nu börjar projektet, som går under arbetsnamnet Filmpool Stockholm-Mälardalen, ta form.
I morgon samlas politiska representanter för kommunerna i Stockholms län för att ta del av förslaget som har formulerats av bland andra Film Stockholm, Svenska filminstitutet, politiker och representanter för filmbranschen. Förhoppningsvis ska ett beslut fattas i höst.

– I dag är Stockholm en vit fläck på filmkartan och på det här sättet vill vi ta hit filmen. Det är många som säger att det är svårt att filma här och i stället tvingas de till andra platser i landet, som Trollhättan. Vill man göra sin film i Stockholm ska man kunna det, säger kulturborgarrådet Roger Mogert (s) som är en av de delaktiga i projektet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons