Stockholm har stil

Stockholm blandar det traditionella med det moderna och är en stad med känsla för stil. I alla fall om man ska tro brittiska
BBC, som i en artikel guidar till det bästa Stockholm har att erbjuda i allt från design till var man dricker de bästa drinkarna.

Under strecket
Publicerad
BBC:s reporter beskriver Gamla stan som ett område fullt av hemligheter.

BBC:s reporter beskriver Gamla stan som ett område fullt av hemligheter.

Foto: SCANPIX
Järnhandlarens hus på Skansen.

Järnhandlarens hus på Skansen.

Foto: SCANPIX
Eriks Gondolen  
Stans bästa utsikt får man på Eriks Gondolen. Öppet skärtorsdag till påskafton. Man kan välja mellan á la catre och en påskmeny för 525 kronor. Då ingår matjesill med tillbehör, lamm på tre vis med spetskål, kikärtor och mynta. Avslutningsvis serveras flädertartelette med morotskaka, maräng och chokladkräm och kaffe samt påskgodis. 
Stadsgården 6
Tel: 08-641 70 90

Eriks Gondolen Stans bästa utsikt får man på Eriks Gondolen. Öppet skärtorsdag till påskafton. Man kan välja mellan á la catre och en påskmeny för 525 kronor. Då ingår matjesill med tillbehör, lamm på tre vis med spetskål, kikärtor och mynta. Avslutningsvis serveras flädertartelette med morotskaka, maräng och chokladkräm och kaffe samt påskgodis. Stadsgården 6 Tel: 08-641 70 90

Foto: SCANPIX
Annons

Ett öga för design

”Från de exklusiva butikerna på Östermalm till de röriga bric-a-brac-affärerna på Upplandsgatan – det här är en stad som har stil inprogrammerat i sitt DNA” skriver BBC, och listar bland annat Brandstationen på Södermalm och anrika möbelbutiken Malmsten. Malmsten-möblerna fångar det som är typiskt för svensk design – skönhet, elegans, funktionalitet och, framför allt, enkelhet, anser artikelförfattaren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons