Stockholm ger Kry extra betalt för digitala besök

Den digitala läkartjänsten Kry har de senaste åren även öppnat fysiska vårdcentraler, bland annat i Stockholm. Den första öppnade i Lund 2018 (bilden).
Den digitala läkartjänsten Kry har de senaste åren även öppnat fysiska vårdcentraler, bland annat i Stockholm. Den första öppnade i Lund 2018 (bilden). Foto: Johan Nilsson/TT

Kry får 50 procent mer i ersättning av Region Stockholm för alla digitala besök i regionen. Den extra ersättningen är egentligen till för att stödja små, nystartade vårdcentraler. Men Kry är Europas största digitala vårdgivare och har en stor vårdcentral i Gallerian i Stockholm.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.

Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.

Foto: Alexandra Bengtsson
Annons

För att stödja små, nystartade vårdcentraler betalar Region Stockholm ut 50 procent mer i ersättning för varje patientbesök till dem under det första året, om de har färre än 4 000 listade patienter. Region Stockholm betalar dessutom en ersättning till vårdcentralerna för varje listad patient.

Sedan Kry öppnade sina första två egna vårdcentraler i Stockholm den 1 september har nästan 13 000 patienter listat sig på vårdcentralen i Gallerian och upp mot 500 på Sibyllegatan, enligt bolaget.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons