Stockholm får kalla handen

Amnesty ger kalla handen och Sida svävar på målet. Stockholms stads begäran att få hjälp med att utreda invandrarföreningars demokratiska värdegrunder bejakas bara av Forum Syd, medan Utrikespolitiska institutet hänvisar till Säpo.

Under strecket
Publicerad
Annons

Kulturförvaltningens nya policy att kontrollera bidragssökande föreningars värdegrund får ett blandat mottagande. På Svenska Amnesty säger man sig vare sig ha kunskap eller policy som tillåter att man hjälper Stockholms stad. Inte heller Utrikespolitiska institutet kan bidra, däremot vill gärna Forum Syd, som är en av de organisationer som Stockholms stad har begärt hjälp ifrån, ställa upp med specialkunskap om särskilt somaliska föreningar.

–Men det är viktigt att det inte bara blir invandrarföreningar som kontrolleras, utan att också svenska föreningar. Det finns många konstiga åsikter i föreningslivet och man ska inte ge bidrag till fel organisationer, säger Andreas Dolk, tf generalsekreterare vid Forum Syd som är en samarbetsorganisation för biståndsorgan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons