”Stockholm bör satsa på östlig förbindelse”

Essingeleden i Stockholm, där det ofta är trafikkö.
Essingeleden i Stockholm, där det ofta är trafikkö. Foto: Tomas Oneborg

Vi uppmanar Stefan Löfven och regeringen att prioritera möjligheterna för tillväxt och utbildning genom att satsa på östlig förbindelse i Stockholmsregionen. Det skriver en rad lokala S-politiker.

Under strecket
Publicerad
Annons

Stockholmregionen är landets tillväxtmotor. Här finns arbetstillfällen, stor tjänstesektor och en imponerande exportindustri inom allt från life science till den alltjämt snabbväxande dataspelsindustrin.

En förutsättning för regionens tillväxt är möjligheten för medborgarna att kunna bo i en kommun och jobba i en annan. Den absolut största och viktigaste infrastrukturinvesteringen är därför att Storstockholmsområdet får en komplett ringled och fler övergångar över Saltsjö-Mälarsnittet. Snittet Saltsjön och Mälaren delar vår region och skapar utmaningar för effektiva transporter. Planerna på en ny östlig förbindelse har pågått länge och Socialdemokraterna i Stockholms län har sedan flera år beslutat om att vara för en östlig ringled. Förslaget som Trafikverket har utrett och förordar handlar om en tunnel under Saltsjön mellan Nacka och Stockholm med anslutning till Norra länken-systemet.

Annons
Annons
Annons