Stjärnskottet Alicia Vikander

Alicia Vikander har gjort musikalroller på ­Göteborgsoperan sedan hon var liten och har en gedigen balettutbildning i bagaget. Men rollen som förortstjejen ­Katarina, som dras till den klassiska musiken och inleder en ödesdiger relation med den gifta dirigenten Adam, blir hennes långfilmsdebut.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
”En fantastisk prestation av en ung skådespelare som kan bära en film med övertygelse  och kraft”, hette det i juryns motivering när Till det som är vackert utsågs till Bästa film i debutantkategorin på filmfestivalen i Pusan, Sydkorea. Juryordförande var John Cooper, konstnärlig ledare för Sundancefestivalen.

”En fantastisk prestation av en ung skådespelare som kan bära en film med övertygelse och kraft”, hette det i juryns motivering när Till det som är vackert utsågs till Bästa film i debutantkategorin på filmfestivalen i Pusan, Sydkorea. Juryordförande var John Cooper, konstnärlig ledare för Sundancefestivalen.

Foto: KARIN GRIP
Annons

När Alicia Vikander sjunker ner i den röda modulfåtöljen i Filmhusets foajé framstår hon inte riktigt som någon ovan debutant. Det är en vecka sedan hon kom hem från den stora filmfestivalen i Pusan i Sydkorea, där Till det som är vackert utsågs till bästa internationella film i debutanttävlingen.

Eftersom Lisa Langseth nyss fått barn fick Alicia hoppa in för henne; presentera filmen och hålla i en timslång utfrågning efter premiärvisningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons