The good liarStjärnmöte i en film som ljuger alltför dåligt

Helen Mirren och Ian McKellen  i ”The good liar”.
Helen Mirren och Ian McKellen i ”The good liar”. Foto: Warner Bros

Publikfavoriterna Helen Mirren och Ian McKellen har fått ett alltför konstruerat maskineri att agera i, när de nu möts på filmduken i en thriller där lögner ska avslöjas.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är svårt att tro det, men tydligen är det här första gången som de bägge adlade publikfavoriterna Helen Mirren och Ian McKellen agerar tillsammans på en filmduk. Nu, när han är 80 och hon 76, är det hur som helst dags. Hög tid, tycker kanske somliga. Kanske det. Men de kunde ha fått ett roligare material att arbeta med.

Det börjar med att de bägge seniorerna författar varsin digital kontaktannons, och snart sitter de på en trivsam pub och bekantar sig med varandra. Han avskyr oärlighet, säger han, och vill därför genast berätta att han inte heter vad han skrev i annonsen, utan Roy. Och även hon uppgav falskt namn, bekänner hon, det riktiga namnet är Betty. Sådär, nu har deras spirande relation fina förutsättningar i form av ömsesidig öppenhjärtighet. Trenden med filmer om dejtande sent i livet har alltså fått ännu ett tillskott.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons