VoltÖstermalmskrog som håller hög klass – ända in på toa

Det nordiska köket lever på Östermalm. Naturligt och närproducerat är ledorden för restaurang Volt som levererar gott självförtroende och ett matsalsteam av högsta klass.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Det är några år sedan det nya nordiska köket var som mest hajpat. Då skulle var och varannan kock med självaktning ut i naturen och plocka diverse mossor, lavar och mystiska örter som sedan med mer eller mindre lyckat resultat införlivades i matlagningen.

Allt eftersom har de flesta av dem som bara hakade på trenden återgått till sin tidigare matlagning, även om vissa element av det nordiska fortfarande märks. Och det nordiska kökets verkliga förgrundsgestalter, René Redzepi i Köpenhamn och Mathias Dahlgren i Stockholm, har till viss del börjat pröva andra vägar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons